Skip to main content Skip to footer

Heelkunde Instituut Nederland behaalt VIPP 5 Module 3

VIPP 5 Module 3


VIPP 5 is het programma voor instellingen van medisch specialistische zorg en focust op de gestandaardiseerde uitwisseling van medische gegevens met de patiënt via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) en tussen instellingen onderling. 
We zijn verheugd om te melden dat het Heelkunde Instituut Nederland met succes nu ook VIPP 5 Module 3 heeft behaald en afgerond. Hiermee hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt in de verdere digitalisering van onze zorgprocessen. Dit betekent dat wij nu ook in staat zijn om de Basisgegevensset Zorg (BgZ) en relevante correspondentie digitaal uit te wisselen met andere zorginstellingen die hierop zijn aangesloten. Tevens stelt het ons in staat om gedeelten van de BgZ te hergebruiken na ontvangst. Dit maakt de overdracht van zorginformatie niet alleen efficiënter, maar draagt ook bij aan een betere continuïteit van zorg voor onze patiënten.


Wat betekent dit voor u als patiënt?


Met deze vooruitgang worden zorgprocessen gestroomlijnd en wordt de uitwisseling van gegevens tussen zorgverleners makkelijker, sneller en veiliger. Dit betekent dat uw gegevens, zoals NAW gegevens, allergie-informatie en relevante correspondentie, beter kunnen worden gedeeld en hergebruikt waar nodig, wat leidt tot meer efficiëntere en veiligere zorg.


Een belangrijke stap in landelijke gegevensuitwisseling


Het behalen van deze module is een goede stap richting landelijke gegevensuitwisseling binnen de zorgsector. Hiermee zetten wij ons verder in voor patiëntgerichte, veilige en efficiënte zorg.
Wij willen al onze medewerkers en partners, met name Berthe de Kok en CNS connect, bedanken voor hun betrokkenheid en samenwerking in dit traject. Samen blijven we werken aan innovatieve en toekomstbestendige oplossingen om de zorg verder te verbeteren.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze website en volg ons op LinkedIn voor meer updates.

 

Heelkunde Instituut Nederland

Voor een toekomstgerichte, veilige en efficiënte zorg

Specialist

Over de auteur

Dr. S.S. Lases

Chirurg & Medisch directeur

Kwaliteit zit in aandacht

Ervaar de zorgzame professionaliteit van het Heelkunde Instituut Nederland.
U kunt zich direct online voor een behandeling aanmelden.