Skip to main content Skip to footer

Zorgverzekering

Het Heelkunde Instituut Nederland maakt ieder jaar met alle zorgverzekeraars in Nederland afspraken over de vergoeding van de behandelingen. Ook dit jaar zijn er overeenkomsten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Vergoeding

Alle behandelingen die bij het Heelkunde Instituut Nederland plaatsvinden, vallen onder de basisverzekering. Onze behandelingen worden derhalve volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft wel een verwijsbrief van uw huisarts of een andere specialist nodig.

Houd verder rekening met het jaarlijkse verplichte eigen risico. Dat betekent dat u de eerste €385,- aan zorgkosten zelf moet betalen.

Afhandeling zorgkosten

De kosten voor de behandelingen worden direct in rekening gebracht bij uw zorgverzekeraar. U hoeft dus ook geen behandelingskosten voor te schieten en later te declareren bij uw verzekeraar.

Wachtlijstbemiddeling

Indien u ergens op een wachtlijst staat voor de behandeling van een buikwandbreuk of een galblaasverwijdering en de wachttijd is te lang, kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt u uw zorgverzekeraar benaderen voor wachtlijstbemiddeling. Reeds in 2005 zijn door zorgaanbieders, zorgverzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) afspraken gemaakt over aanvaardbare wachttijden in de zorg. De zogeheten ‘Treeknorm’. De aanvaardbare norm is gesteld op maximaal 4 weken voor toegang tot de polikliniek en maximaal 7 weken voor een behandeling.

Heeft u nog vragen over de wachttijden of de vergoeding van uw behandeling dan kunt u altijd contact met ons opnemen.