Hoe u zich voelt na de operatie

Na de galblaasverwijdering door middel van een kijkoperatie zijn de wondjes nog gevoelig en dit zal enige dagen zo blijven. Een normaal gevolg is dat alle bewegingen pijnlijk zijn, evenals diep ademhalen en hoesten. Vanzelfsprekend is dit erger na de conventionele verwijdering van de galblaas. U kunt de verpleging om een pijnstiller vragen.

De operatie kan soms tot gevolg hebben dat u direct erna wat misselijk en dorstig bent. Tegen de misselijkheid kunt u medicijnen krijgen. Drinken mag vlak na de operatie wel. Om ervoor te zorgen dat u voldoende vocht krijgt, heeft u een infuus in de arm. Zodra u weer zelf voldoende kunt drinken kan het infuus verwijderd worden. Na verloop van tijd kunt u ook gaan eten.

Soms zal er een slangetje via uw neus in de maag zijn ingebracht. Dit zorgt ervoor dat uw maag na de operatie leeg blijft. Het voorkomt dat u moet braken. Meestal wordt deze sonde al weer snel verwijderd.

Medische evaluatie

Aan het eind van de dag volgt een medische evaluatie en controle door chirurg, anesthesist en verpleegkundigen. Na een galblaasoperatie is nazorg noodzakelijk, de patiënt zal dan ook een nachtje op de kliniek blijven.

Medisch dossier

Voor het ontslag ontvangt u nadere instructies met betrekking tot herstel en medicatie door de behandelend arts. U krijgt een ontslagbrief mee naar huis en een recept voor aanvullende medicatie.

Kwaliteit zit in aandacht

Ervaar de zorgzame professionaliteit van het Heelkunde Instituut Nederland. We zijn er voor uw herstel.