Skip to main content Skip to footer

Quick scan: aanmelding galbaasbehandelingen

U kunt zich zelf aanmelden voor een behandeling bij het Heelkunde Instituut Nederland. Wel heeft u voor de behandeling en om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de behandeling een verwijzing nodig. Dit kan worden gedaan door een huisarts, medisch specialist of medisch adviseur van uw zorgverzekeraar.

U kunt met uw (huis)arts overleggen of een behandeling bij het Heelkunde Instituut Nederland een optie voor u is. Uw (huis)arts kan via Zorgdomein digitaal aan het HIN doorverwijzen.

Alle zorgverzekeraars vergoeden vanuit de basisverzekering de behandeling van de galblaas door het Heelkunde Instituut Nederland. Aan de hand van een uitgebreide screening wordt bepaald of u in aanmerking komt voor de behandeling door het HIN. Er kunnen medische omstandigheden zijn die om aanvullende medische middelen of een langdurige opname vragen. U zal dan worden doorverwezen naar een ander ziekenhuis.

Kom ik in aanmerking?

Met behulp van de quick scan hieronder kunt u een indicatie krijgen of u in aanmerking komt voor behandeling bij het Heelkunde Instituut Nederland.

Aan een behandeling bij het HIN zijn een aantal voorwaarden gesteld die uw veiligheid waarborgen. Een aantal van deze voorwaarden:

  • U bent minimaal 18 jaar en maximaal 75 jaar oud op de dag van de operatie;
  • Uw BMI is onder de 35;
  • U bent niet zwanger;
  • U heeft geen ernstige hart-, long- of spieraandoeningen;
  • U gebruikt geen bloedverdunners (uitzondering: Ascal).