ZKN-keurmerk

Het Heelkunde Instituut heeft in 2013 het ZKN-keurmerk verworven. Het ZKN-keurmerk garandeert patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars dat dat het Heelkunde Instituut over een goed werkend kwaliteit- en veiligheidsmanagement systeem beschikt.

Het Heelkunde Instituut wordt jaarlijks gekeurd door de KIWA, een onafhankelijk certificeringbedrijf. Bij deze jaarlijkse keuringen wordt gecontroleerd of de kliniek nog aan alle eisen van het keurmerk voldoet. Het keurmerk behoudt hierdoor zijn waarde en betekenis. Het ZKN-keurmerk staat garant voor het volgende:

  • Hoogwaardige kwaliteit van medische zorg
  • Géén wachttijden
  • Persoonlijke aandacht
  • Innovatieve behandelmethoden
  • Goede service
  • Veiligheid

Veiligheid

Een belangrijk onderdeel van het ZKN-keurmerk is de veiligheid binnen de kliniek. Het Heelkunde Instituut heeft een gecertificeerd veiligheidsmanagement systeem (VMS). Dit houdt in dat er bij het Heelkunde Instituut altijd aandacht zal zijn voor uw veiligheid en de veiligheid van de behandeling die bij u wordt uitgevoerd.

Veiligheidsprogramma VMS

Sinds december 2013 is het Heelkunde Instituut Nederland gecertificeerd voor het VMS. Het VMS is de verankering van patiëntveiligheid in de praktijk. Het VMS vormt het systeem waarmee ziekenhuizen continu risico’s signaleren, verbeteringen doorvoeren en beleid vastleggen, evalueren en aanpassen. Het certificaat heeft een beperkte geldigheidsduur en tussentijdse toetsing is verplicht. Lees meer over het veiligheidsmanagementsysteem op vmszorg.nl

Medische commissie

Voor toezicht, uitvoering en opleiding is een medische commissie ingesteld. Deze commissie bestaat uit:

  • Prof. dr J. Jeekel, chirurg, Erasmus MC Rotterdam

Wetenschappelijk onderzoek

In het L.E.C. worden de nieuwste behandelingsmethoden door specifiek toegewijde buikwandchirurgen toegepast. Deze specialisten zijn ook wetenschappelijk actief in samenwerking met op het gebied van buikwandbreuken internationaal vermaarde REPAIR-onderzoeksgroep van het Erasmus Medisch Centrum onder leiding van de professoren Jeekel en Lange. Alleen operatiemethoden, die hun waarde reeds wetenschappelijk bewezen hebben, worden in het LEC toegepast.