Wij helpen u graag!

Bel of mail ons voor meer informatie.

088 - 99 88 990

Het HIN heeft met alle verzekeraars een contract 
De verzekeraar kan vragen om onze AGB-codes:
(22) 220087
of 06280704

Let op: bij elk bezoek aan het HIN
dient u zich te kunnen legitimeren!

Let op: als gevolg van de wet op de privacy (AVG) kan het HIN alleen nog patienten accepteren die over een DigiD code beschikken!

Complimenten werkgever

 • Complimenten werkgever donderdag, 29 november 2018

  Graag wil ik mijn waardering uitspreken voor de wijze waarop jullie mijn dringende vraag of 1 van mijn medewerkers op korte termijn geholpen zou kunnen worden aan zijn liesbreuk ingevuld hebben. Allereerst Anita die -ondanks jullie volle agenda- voor onze slager die we echt niet kunnen missen een plekje wist te vinden op een dag die toch eigenlijk al vol gepland was. Daarnaast ook complimenten aan Lisette die mijn collega de volgende dag in meerdere gesprekken alle benodigde informatie heeft gegeven en ook mij nog belde dat alles geregeld was. Binnen 1 week geholpen worden, hoe fijn is dat. Ik heb veel ziekenhuizen gebeld maar niemand die extra moeite wilde doen. Jullie waren de eerste. Dames complimenten ook namens mijn collega. Met vriendelijke groet, Sylvia Wijsman Directeur Lees meer...

Nieuws

 • HIN sponsort Ride for the Sinus woensdag, 25 augustus 2021

  Het Heelkunde Instituut is gestart met de sponsoring van Ride for the Sinus. Ride for Sinus vraagt aandacht voor sinus pilonidalis, een aandoening die met name voorkomt in en rond de bilnaad waardoor wielrennen niet meer mogelijk is. Lees verder bij Sponsoractiviteiten... Lees meer...

 • Parool: Wachtlijsten in de zorg? Er is altijd plek in privékliniek woensdag, 19 mei 2021

  In Het Parool van 19 mei 2021 wordt de problematiek van de wachtlijsten en zorgplafonds nader toegelicht. Het Heelkunde Instituut is een van de klinieken die laat zien hoe deze achterstanden kunnen worden weggewerkt. Volgens directeur Ton Manuel van het Heelkunde Instituut zouden de vier klinieken van het HIN met gemak meer ­operaties kunnen inplannen. “Ik heb dertig ­ziekenhuizen aangeschreven met dit aanbod, maar geen enkel ziekenhuis wil de samen­werking aangaan.” Klik hier voor het hele artikel: Wachtlijsten in de zorg? Er is altijd plek in een privékliniek van Malika Sevil en Bas Soetenhorst in Het Parool.   Lees meer...

Ervaring oud-patiënten

 • 100 punten maandag, 17 mei 2021

  Hallo,bij deze wil ik even reageren op mijn liesbreukoperatie op 11 mei en mijn bewondering uitspreken voor het team van artsen en verpleegkundigen. Ik ben zeer goed geholpen, het personeel was heel vriendelijk en betrokken ook al lijkt het misschien lopendebandwerk werk, maar zo voelde het niet. Ook de zorg na de operatie was prima, dus wat mij betreft 100 punten voor dokter Heres en zijn team! Hartelijke groet, Mayco Pausma, Emmeloord Lees meer...

 • ik heb mij gehoord en veilig gevoeld woensdag, 05 mei 2021

  Locatie Enschede: Secretariaat: vriendelijk, informatief, geduldig, meedenkend. Verpleging: Astrid en Thijmen en collega's, deskundig, vriendelijk, staan meteen klaar voor je en niets is te veel. Bedankt en complimenten voor jullie inzet. Team dr. Maaijens: Deskundig, zeer communicatief en betrokken. Bovenstaand heeft er voor gezorgd dat ik mij gehoord en veilig gevoeld heb. Kwaliteit van zorg en leven staat hier voorop. Nogmaals bedankt.Eric Bertels Lees meer...

 

Mijn HIN Dossier

Als patiënt verdient u de allerbeste zorg. En soms kan die zorg nog slimmer, beter en vriendelijker. Daarom hebben we 'Mijn HIN Dossier (EPD)' ontwikkeld. ‘Mijn HIN Dossier (EPD)’ is een persoonlijke webpagina die uw hele behandeltraject helder en overzichtelijk aan u toont. Hier vindt u alle informatie over uw behandeltraject en staan alle afspraken voor behandelingen en controles bij elkaar. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens de ingreep en de herstelperiode. Zo bent u altijd goed voorbereid. Alleen u als patiënt en uw zorgverlener hebben toegang tot dit patiëntenportaal.

Inloggen

'Mijn HIN Dossier (EPD)' is altijd en overal veilig toegankelijk en werkt zowel op computer en laptop als smartphone en tablet. U kunt inloggen op het patiëntenportaal via de knop in het hoofdmenu (bovenaan rechts) “'Mijn HIN (EPD)'” of via de links in deze tekst.

Uw persoonlijke account is gekoppeld aan uw DigiD en daardoor veilig en vertrouwd. U krijgt de keuze om in te loggen met de DigiD app of met een extra sms-controle. Houd daarom ook uw mobiele telefoon bij de hand. Vervolgens kunt u met uw DigiD inloggen.

Heeft u nog geen DigiD? Dan kunt u dat bij de Overheid aanvragen.

Als u bent ingelogd, komt u terecht in het beginscherm van uw dossier. Hier kunt u kiezen uit de volgende opties:

Mijn afspraken

image002
Hier vindt u uw aankomende afspraken bij ons.

Mijn dossier

image003
Hier vindt u uw medisch dossier en een overzicht van uw consulten en behandelingen bij het HIN.

Mijn gegevens

image004
Hier vindt u uw persoonlijke- en zorggegevens zoals zorgverzekeraar, huisarts en apotheek.

Declaraties / Financieel

image005
Hier vindt u de financiële gegevens van uw behandeling zoals declaraties bij uw zorgverzekeraar.

E-Health / Enquêtes

image006
Hier kunt u metingen betreffende uw behandeling invullen of kunt u uw mening over onze kliniek geven.

Gegevensuitwisseling

image007
Hier kunt u veilig uw toestemming geven voor het delen van uw medische dossier bij het HIN met andere zorgverleners.

Middels Mijn Dossier kunt u uw gehele medisch dossier downloaden waarin opgenomen gestelde diagnoses, verwijsbrieven of uitslagen van onderzoeken, voorgeschreven medicatie en de notities van uw behandeld arts. Het digitaal ter beschikking stellen van het medisch dossier aan u vergt luttele seconden. Het HIN biedt geen andere mogelijkheid om een medisch dossier ter hand te stellen aan patient.

Gegevens inzien van iemand, die wilsonbekwaam is, kunnen worden ingezien door diens wettelijke vertegenwoordiger.

Privacy-reglement HIN

Het Heelkunde Instituut vindt uw privacy belangrijk. Met het privacyreglement maken we duidelijk wat we precies belangrijk vinden in het kader van privacy en hoe we met uw persoonsgegevens omgaan.

Het doel van het privacyreglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en - voor zover van toepassing – de bepalingen van de Wet Geneeskundige Behandelingovereenkomst (WGBO).

Klik op deze link om het privacy-reglement van het Heelkunde Instituut te bekijken.

Identificatieplicht patiënten

Bij elk bezoek aan het Heelkunde Instituut dient u een legitimatiebewijs te kunnen overhandigen. Lees hier meer over de identificatieplicht...

Om de patiënt zo goed mogelijk te behandelen is het wettelijk verplicht de gegevens over de behandeling op te nemen in een medisch dossier, ook wel status genoemd. Deze gegevens, die vaak zeer persoonlijke informatie bevatten, hebben wij nodig om een zo optimaal mogelijke zorg te verlenen. Zo kan een chirurg bijvoorbeeld geen goede diagnose stellen zonder uw medische achtergrond te kennen. Deze gegevens worden opgenomen in een elektronisch patiëntendossier (EPD). De verwerking van deze gegevens is gebonden aan regels die zijn opgenomen in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Tevens is de regelgeving inzake de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst van toepassing (WGBO). De chirurgen en teamleden die bij uw behandeling betrokken zijn kunnen (gedeelten van) uw dossier inzien, afhankelijk van hun bevoegdheden. Voor uw dossier hanteert het HIN de algemene bewaartermijn voor patiëntengegevens zoals is aangegeven in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst.

Opvragen medisch dossier door patienten

Vanaf 2019 zijn alle zorgverleners verplicht om patiëntendossiers ook digitaal ter beschikking te stellen. Middels het patientportaal biedt het HIN een beveiligde omgeving waarop de patient zelf met didiD (2-step ver.) kan inloggen om het medische dossier in te zien/te downloaden. Hierin zijn bijvoorbeeld gestelde diagnoses, verwijsbrieven of uitslagen van onderzoeken, voorgeschreven medicatie en de notities van uw behandeld arts in zien. Het HIN biedt geen andere mogelijkheid om een medisch dossier ter hand te stellen aan patient.
Gegevens inzien van iemand, die wilsonbekwaam is, kunnen worden ingezien door diens wettelijke vertegenwoordiger.

U heeft het recht het HIN te verzoeken uw gegevens door te sturen naar een andere arts en/of medische instelling. Als inzage van het patiëntendossier een ander doel dient dan medische behandeling, dan is uw uitdrukkelijke (schriftelijke) toestemming vereist. Het HIN verstrekt algemene patiëntgegevens aan de volgende externe instanties voor (wetenschappelijk) onderzoek en statistiek:

Deze gegevens worden uitsluitend anoniem verstrekt, zodat deze niet direct herleidbaar zijn tot de individuele patiënt. Het HIN is verplicht deze gegevens aan te leveren. Voor deze verschillende registraties zijn reglementen opgesteld waarin onder andere de bescherming van de persoonlijke levenssfeer zijn opgenomen.