• Echte aandacht
  • Kijkoperatie-specialisten
  • Zeer hoge patiënttevredenheid
Behandeling-liesbreuk 600
Wij helpen u graag!

Bel of mail ons voor meer informatie.

088 - 99 88 990

Het HIN heeft met alle verzekeraars een contract 
De verzekeraar kan vragen om onze AGB-codes:
(22) 220087
of 06280704

Let op: bij elk bezoek aan het HIN
dient u zich te kunnen legitimeren!

Let op: als gevolg van de wet op de privacy (AVG) kan het HIN alleen nog patienten accepteren die over een DigiD code beschikken!

Het Heelkunde Instituut Nederland (HIN) is hèt gespecialiseerde ziekenhuis op het gebied van liesbreuken en andere buikwandbreuken: u kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld:

  • Liesbreuk, enkel- en dubbelzijdig (hernia inguinalis)
  • Dijbreuken (hernia femoralis)
  • Navelbreuk (hernia umbilicalis)
  • Bovenbuikbreuk (hernia epigastrica)
  • Littekenbreuk (hernia cicatricalis)
  • Andere, zeldzamere buikwandbreuken

Het staat u geheel vrij een afspraak te maken voor een consult wanneer uw huisarts vermoedt dat er sprake is van een (of meer) breuken.

Keuze uit vier klinieken in Nederland

U kunt voor de behandeling of operatie van een liesbreuk- of andere soorten buikwandbreuken terecht in onze klinieken te Amsterdam , EnschedeRotterdam of Rozendaal (bij Arnhem). Bent u woonachtig in een andere provincie, dan bent u uiteraard ook welkom. U bent namelijk NIET verplicht om een ziekenhuis te kiezen uit de regio waar u woont.

Snel geholpen en snel weer thuis

Het Heelkunde Instituut is opgericht om zorg zonder wachttijd te kunnen bieden en is er volledig op gericht de inbreuk op uw normale leef- en werkpatroon tot een minimum te beperken. Nadat u behandeld bent, kunt u meestal dezelfde dag nog naar huis. Aan het eind van de operatiedag volgt een medische evaluatie en controle door chirurg, anesthesist en verpleegkundigen. Mocht er toch een overnachting nodig zijn, dan zijn de kosten voor rekening van de zorgverzekeraar.

Kijkoperatie

Liesbreukoperaties kunnen vaak uitgevoerd worden door middel van een kijkoperatie. Het grote voordeel van een kijkoperatie is dat u minder pijn heeft na de behandeling en dat u sneller weer op de been bent. Bijkomend voordeel is dat u hier slechts heel kleine littekens aan overhoudt.

Open mesh versus endoscopisch

Operatietechnieken met gebruik van mesh/matje geven minder recidieven dan technieken zonder gebruik van mesh/matje. Endoscopische liesbreukoperaties geven een sneller postoperatief herstel dan open operaties. Endoscopische liesbreukoperaties zijn duurder dan open operaties Niveau 1A (ziekenhuiskosten). Endoscopische liesbreukoperaties geven een lagere kans op langdurige pijnklachten (langer dan drie maanden) dan open mesh- en non-mesh-technieken.

Liesbreukchirurgie in dagbehandeling is even veilig en effectief als, en goedkoper dan in een klinische setting. Vanuit ziekenhuisperspectief is voor behandeling van een liesbreuk een open mesh-procedure het meest kosteneffectief. Vanuit maatschappelijk economisch perspectief is bij patiënten die aan het arbeidsproces deelnemen, een endoscopische procedure waarschijnlijk het meest kosteneffectief.

Klik in het rechtermenu voor meer informatie over uw eerste consult, onderzoek, anesthesie, behandeltechniek (kijkoperatie of niet), en wat u kunt verwachten nadat u geopereerd bent.

Topsporters over het HIN

Foto tijdens TransAlpineRun door de Alpen

 

...een liesbreuk hoeft nog geen breuk te betekenen in je sportieve plannen...  

Lees verder...