Skip to main content Skip to footer

In de verkoeverkamer

Aan het eind van de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht, waar u rustig kunt ontwaken.

Bewaking door verpleegkundigen en apparatuur

Bij aankomst op de uitslaapkamer wordt de begeleiding overgenomen door speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundigen. U krijgt indien nodig via een slangetje in de neus of een kapje nog wat extra zuurstof toegediend. Ademhaling, pols, bloeddruk en de operatiewond(en) worden gecontroleerd. De verpleegkundigen zijn vooral gespecialiseerd in het bekijken en bewaken van de uitwerking van de anesthesie en het herstel na de operatie. Er is altijd een verpleegkundige bij u in de buurt.

Misselijkheid

Misselijkheid komt vaak voor na de operatie, bij een algehele anesthesie vaker dan na regionale anesthesie. Dit is niet altijd te voorkomen, maar kan meestal goed worden behandeld met medicijnen. Vraag gerust aan de verpleegkundige wat hieraan gedaan kan worden.

Pijnbehandeling

Vlak voor en na de operatie krijgt u op vaste tijden paracetamol en meestal naproxen. Het geven van deze pijnstillers op vaste tijden heeft een continu pijnstillend effect en vormt daardoor de basis van de pijnbestrijding. De behandelend arts schrijft in overleg met u extra pijnstillers voor. Deze krijgt u dan naast de pijnstillers die op vaste tijden worden gegeven.