Skip to main content Skip to footer

Aankomst en opname breukoperaties

Bent u op de operatiedag voor behandeling van een liesbreuk (of een andere breuk) in onze kliniek aangekomen, dan spreekt u voor de operatie nog met de verpleegkundige, anesthesist en chirurg. Er wordt gecontroleerd of er dingen veranderd zijn in uw conditie, of alles voor u duidelijk is en u kunt indien nodig nog vragen stellen.

Als u erg zenuwachtig bent kunt u als voorbereiding op de operatie een tablet of capsule krijgen. Hiervan kunt u al wat slaperig worden.

Omkleden

Vervolgens wordt u geroepen om zich om te kleden, het operatiehemd aan te doen en sieraden, zoals een horloge, ringen en armbanden af te doen en piercings uit te doen. Overleg zo nodig met de verpleegkundige of kostbaarheden op een veilige plaats bewaard kunnen worden. Ook uw bril, contactlenzen en gebitsprothese moet u op de verpleegafdeling achterlaten. Uw gehoorapparaat mag u altijd meenemen naar de operatiekamer.

Aansluiting op bewakingsapparatuur

De verpleegkundige sluit u aan op de bewakingsapparatuur, u krijgt plakkers op de borst om de hartslag te meten en een klemmetje op uw vinger om het zuurstofgehalte in uw bloed te controleren. De bloeddruk wordt aan de arm gemeten.

Narcose

U krijgt een infuusnaald ingebracht in de arm of op de hand, waarop soms een infuus wordt aangesloten. Via deze naald zal de anesthesioloog een snelwerkend slaapmiddel inspuiten zodat u onder algehele narcose bent. De verpleegkundige of anesthesioloog waarschuwt u wanneer hij dat gaat doen. U valt dan binnen een halve minuut in een diepe slaap zodat u van de operatie niets merkt.