Wij helpen u graag!

Bel of mail ons voor meer informatie.

088 - 99 88 990

Het HIN heeft met alle verzekeraars een contract 
De verzekeraar kan vragen om onze AGB-codes:
(22) 220087
of 06280704

Let op: bij elk bezoek aan het HIN
dient u zich te kunnen legitimeren!

Let op: als gevolg van de wet op de privacy (AVG) kan het HIN alleen nog patienten accepteren die over een DigiD code beschikken!

Daags voor de operatie is er, voor zover noodzakelijk, nog even telefonisch contact met de behandelend arts.

Wij raden u aan om de periode voorafgaand aan uw galblaasoperatie de onderstaande aanwijzingen en tips op te volgen om u zich thuis alvast zo goed mogelijk voor te bereiden:

  • U moet voor de operatie 'nuchter' zijn om braken tijdens en na de operatie te voorkomen. Dit betekent, dat u na 24.00 uur de avond voor de operatie niet meer mag eten. Een slokje water om medicijnen in te nemen, of bij het tanden poetsen is wel toegestaan.
  • Omdat u pas 's middags geopereerd wordt mag u 's morgens tussen 07.00 en 07.30 uur een licht ontbijt (kopje thee met beschuit) gebruiken. U mag maximaal één glas heldere drank drinken, zoals water, thee, appelsap en limonade tot drie uur voor het operatietijdstip.
  • U wordt dringend verzocht op de dag voor de operatie en op de operatiedag zelf geen grapefruitsap te drinken of grapefruit te eten.
  • Drinkt u regelmatig koffie, dan kunt u hoofdpijn op de operatiedag voorkomen door het koffiegebruik in de week voor de behandeling af te bouwen.
  • Draag gemakkelijk zittende kleding.
  • Als u nog geen recept voor pijnstilling heeft gekregen tijdens het eerste polibezoek krijgt u dit op de dag van operatie. Uw begeleider kan in dat geval de medicijnen afhalen bij de lokale apotheek of bij de apotheek in uw eigen woonplaats. Haal zelf paracetamol in huis.
  • Na de operatie mag u, na controle en een observatieperiode, aan het eind van de dag weer naar huis, maar de meeste patiënten blijven een nacht in het ziekenhuis. U kunt in ieder geval niet zelf auto rijden.
  • Advies is niet te roken een week voor en een week na operatie. De luchtwegen van rokers zijn vaak geïrriteerd en daardoor gevoeliger voor ontstekingen. Bovendien kan hoesten na de operatie erg pijnlijk zijn.
  • Voor de operatie moet u sieraden, zoals een horloge, ringen en armbanden afdoen en piercings uitdoen. Verwijder make-up en nagellak en gebruikt geen huidolie.
  • Wellicht wilt u ook in huis of in de omgang met uw familie of vrienden het een en ander aanpassen zodat u, wanneer u eenmaal thuis bent, goed kunt herstellen.