Wij helpen u graag!

Bel of mail ons voor meer informatie.

088 - 99 88 990

Het HIN heeft met alle verzekeraars een contract 
De verzekeraar kan vragen om onze AGB-codes:
(22) 220087
of 06280704

Let op: bij elk bezoek aan het HIN
dient u zich te kunnen legitimeren!

Let op: als gevolg van de wet op de privacy (AVG) kan het HIN alleen nog patienten accepteren die over een DigiD code beschikken!

Hoe u zich voelt na de operatie

Na de galblaasverwijdering door middel van een kijkoperatie zijn de wondjes nog gevoelig en dit zal enige dagen zo blijven. Een normaal gevolg is dat alle bewegingen pijnlijk zijn, evenals diep ademhalen en hoesten. Vanzelfsprekend is dit erger na de conventionele verwijdering van de galblaas. U kunt de verpleging om een pijnstiller vragen.

De operatie kan soms tot gevolg hebben dat u direct erna wat misselijk en dorstig bent. Tegen de misselijkheid kunt u medicijnen krijgen. Drinken mag vlak na de operatie wel. Om ervoor te zorgen dat u voldoende vocht krijgt, heeft u een infuus in de arm. Zodra u weer zelf voldoende kunt drinken kan het infuus verwijderd worden. Na verloop van tijd kunt u ook gaan eten.

Soms zal er een slangetje via uw neus in de maag zijn ingebracht. Dit zorgt ervoor dat uw maag na de operatie leeg blijft. Het voorkomt dat u moet braken. Meestal wordt deze sonde al weer snel verwijderd.

Medische evaluatie: naar huis of overnachten?

Aan het eind van de dag volgt een medische evaluatie en controle door chirurg, anesthesist en verpleegkundigen. Indien de medisch specialist het noodzakelijk vindt dat u meer nazorg behoeft, dan bestaat de mogelijkheid tot overnachting met verpleegkundige ondersteuning, de kosten zijn voor rekening van de zorgverzekeraar. Meestal wordt besloten om de patiënt een nachtje te laten blijven.

Medisch dossier

Voor het ontslag ontvangt u nadere instructies met betrekking tot herstel en medicatie door de behandelend arts. U krijgt uw medisch dossier mee naar huis en eventueel ontvangt u een recept voor aanvullende medicatie.