Wij helpen u graag!

Bel of mail ons voor meer informatie.

088 - 99 88 990

Het HIN heeft met alle verzekeraars een contract 
De verzekeraar kan vragen om onze AGB-codes:
(22) 220087
of 06280704

Let op: bij elk bezoek aan het HIN
dient u zich te kunnen legitimeren!

Let op: als gevolg van de wet op de privacy (AVG) kan het HIN alleen nog patienten accepteren die over een DigiD code beschikken!

Complimenten werkgever

 • Complimenten werkgever donderdag, 29 november 2018

  Graag wil ik mijn waardering uitspreken voor de wijze waarop jullie mijn dringende vraag of 1 van mijn medewerkers op korte termijn geholpen zou kunnen worden aan zijn liesbreuk ingevuld hebben. Allereerst Anita die -ondanks jullie volle agenda- voor onze slager die we echt niet kunnen missen een plekje wist te vinden op een dag die toch eigenlijk al vol gepland was. Daarnaast ook complimenten aan Lisette die mijn collega de volgende dag in meerdere gesprekken alle benodigde informatie heeft gegeven en ook mij nog belde dat alles geregeld was. Binnen 1 week geholpen worden, hoe fijn is dat. Ik heb veel ziekenhuizen gebeld maar niemand die extra moeite wilde doen. Jullie waren de eerste. Dames complimenten ook namens mijn collega. Met vriendelijke groet, Sylvia Wijsman Directeur Lees meer...

Nieuws

 • Irene Groenink over ZBC's dinsdag, 25 september 2018

  Zelfstandige behandelcentra maken de zorg goedkoper en patiënten zijn tevreden, maar financieel hebben ze het moeilijk. Irene Groenink, directeur van Annatommie mc, wil meer erkenning van de overheid en zorgverzekeraars. Lees meer...

 • NZa: wachttijden zorg lopen de spuigaten uit dinsdag, 16 januari 2018

  De Nederlandse Zorgauthoriteit (NZa) constateert onacceptabele wachttijden in de zorg. Voor een aantal specialismen in de medisch-specialistische zorg zijn de wachttijden te lang. Zo kan de wachttijd voor een poliklinisch bezoek aan de oogarts in Noordoost-Nederland oplopen tot ruim negen weken, terwijl de norm vier weken is. Voor dagbehandeling in een ziekenhuis is de norm 6 weken (zie: Treeknormen). Komt u echter voor een behandeling naar het Heelkunde Instituut dan wordt u al binnen 2 weken geholpen. Lees meer...

Ervaring oud-patiënten

In een test over liesbreukoperaties door de Consumentenbond wordt het Heelkunde Instituut Nederland samen met nog vier andere ziekenhuizen tot de top gerekend.

De test is te vinden in het juni/juli-nummer van de Gezondgids 2011 en analyseert de gegevens van 96 ziekenhuizen in 2009 op basis van het landelijke programma ‘Zichtbare Zorg’.

 

Test_Consumentenbond_Liesbreukoperaties_Gezondgid-web

Achterblijvers, middenmoters, koplopers en toppers

De test verdeelt de ziekenhuizen in Nederland in vier groepen:

 • achterblijvers,
 • middenmoters,
 • voorlopers
 • toppers.

Er zijn slechts 5 toppers, waaronder dus het Heelkunde Instituut.

 

De achterblijvers

Ziekenhuizen als het AMC in Amsterdam, het UMC in Utrecht, het Diaconessenhuis in Meppel, het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, en het Scheper ziekenhuis in Emmen worden tot “De achterblijvers” gerekend.

De middenmoters

Middenmoters zijn bijvoorbeeld St Jansdal in Harderwijk, het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer, ziekenhuisgroep Twente (locatie Hengelo), het Havenziekenhuis in Rotterdam, het VU Medisch Centrum in Amsterdam, het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem/Velp, en de Isala klinieken in Zwolle.

Voorlopers

Tot de voorlopers worden o.a. het Albert Schweitzer in Dordrecht gerekend, de Ommelander Ziekenhuisgroep in Delfzijl, het Groene Hart in Gouda, Amphia in Breda, het Orbis Medisch Centrum in Sittard en Refaja in Stadskanaal.

Het Heelkunde Instituut opereert op 4 locaties

Staat uw ziekenhuis hier niet bij? U kunt via de link het volledige testrapport en een lijst van alle ziekenhuizen downloaden. Het Heelkunde Instituut voert liesbreukoperaties uit in klinieken in Amstelveen, Renswoude, Heerenveen en Vlaardingen. Op de locatie in Utrecht worden alleen consulten gedaan, maar geen liesbreukoperaties. Verder is het van belang om te weten dat u vrij bent in uw keuze voor een ziekenhuis!

Rapport: “Ingreep bij een liesbreuk is een zeer specialistische operatie”

Het rapport beschrijft de stand van zaken in de zorg rondom de liesbreukoperaties in Nederland. Dit blijkt niet altijd up-to-date te zijn. Volgens het rapport is specialisatie belangrijk: de chirurgen in een ziekenhuis moeten niet alles willen doen. ‘Dit geldt zéker voor liesbreukoperaties. Het gaat om zeer specialistische ingrepen. Die kun je er niet zomaar bij doen als arts, ’ aldus het testrapport bij monde van chirurg Simons. De heer Simons was als coördinator betrokken bij de ontwikkeling van de Europese Richtlijn voor de behandeling van liesbreuken.

Kans op terugkerende liesbreuk: minder dan 1%

Hoe meer expertise en ervaring een chirurg heeft, des te kleiner de kans dat de liesbreuk zich opnieuw voordoet (recidive). Volgens het testrapport is de kans op een nieuwe breuk 5 tot 10%. Het recidiefpercentage van de liesbreukbehandelingen bij het Heelkunde Instituut ligt aanzienlijk lager: minder dan 1%.

Kijkoperaties minder belastend en met name bij vrouwen van belang

De ervaring leert dat de pijnklachten minder zijn en het herstel na een liesbreukoperatie sneller verloopt bij een kijkoperatie (zie ook ons artikel over het herstel na een liesbreukoperatie bij topsporters). De chirurgen van het Heelkunde Instituut hebben veel ervaring met deze behandelmethode. Hier dient wel vermeldt te worden dat niet in alle gevallen een kijkoperatie de beste behandelmethode is, dit verschilt per patiënt.

In slechts 5% van de gevallen is de liesbreukpatiënt een vrouw. Er zijn indicaties dat een kijkoperatie voor vrouwen de meest aangewezen methode is. Vrouwen kampen vaker met pijnklachten achteraf en de operaties zijn moeilijker. Het rapport beveelt daarom aan om een ziekenhuis te kiezen dat in kijkoperaties bij liesbreuken is gespecialiseerd.

Beoordelingscriteria

De criteria waarop de ziekenhuizen zijn beoordeeld, zijn achtereenvolgens:

 • Hebben patiënten inspraak in het tijdstip van operatie;
 • Hebben patiënten inspraak in de keuze voor de operatietechniek (klassiek of kijkoperatie) en de wijze van verdoving (plaatselijk of algeheel);
 • Welke operatietechnieken worden op de ziekenhuislocatie uitgevoerd;
 • Hoe is de informatievoorziening voorafgaand en na de operatie.

Testrapport Consumentenbond over liesbreukoperaties in Nederland

U kunt via de link het volledige testrapport van de Consumentenbond over liesbreukoperaties in Nederland downloaden (PDF).