• Echte aandacht
  • Geen wachttijd
  • Kijkoperatie-specialisten
  • Zeer hoge patiënttevredenheid
Behandeling-liesbreuk 600
Wij helpen u graag!

Bel of mail ons voor meer informatie.

088 - 99 88 990

Het HIN heeft met alle verzekeraars een contract 
De verzekeraar kan vragen om onze AGB-codes:
(22) 220087
of 06280704

Let op: bij elk bezoek aan het HIN
dient u zich te kunnen legitimeren!

Let op: als gevolg van de wet op de privacy (AVG) kan het HIN alleen nog patienten accepteren die over een DigiD code beschikken!

Er bestaan twee mogelijkheden om de breuk te benaderen. Hieronder volgt een uiteenzetting van de beide methoden. Een kijkoperatie is bij het Heelkunde Instituut in 90% van de gevallen mogelijk. De arts zal met u bespreken welke techniek in uw geval het beste lijkt. De richtlijn van de Nederlandse Vereniging van Heelkunde (2004) geeft als indicatie dat in 20% van de gevallen een operatie endoscopisch (via kijkoperatie) kan worden uitgevoerd. Alleen bij voldoende expertise en ervaring mag dit vaker! Bij de klinieken van het Heelkunde Instituut ligt dit dus inmiddels aanzienlijk hoger dan de richtlijn.

Matje

In principe wordt er altijd een matje geplaatst (in 98% van de gevallen), zowel bij de open procedure als bij endoscopische operaties. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt hier vanaf gezien. Dit hangt af van de grote van de breuk en de leeftijd van de patiënt.

Operatieduur

Een liesbreuk- of navelbreukoperatie duurt meestal drie kwartier tot een uur. De reparatie van een littekenbreuk duurt meestal langer.

Benadering van de breuk van achteren

Een chirurg van het Heelkunde Instituut bezig met een kijkoperatie in de buikholte (laparoscopie)De operatieve benadering van de breuk vanuit de binnenzijde kan met behulp van gewone operatietechnieken of door middel van een kijkoperatie. Bij de kijkoperatie worden via een aantal gaatjes in de buikhuid instrumenten en een camera naar binnen gebracht. De arts kan via de camera zijn handelingen zien op het TV-scherm. Deze nieuwe methode is niet voor iedere patiënt geschikt. Bijvoorbeeld als de breuk niet terug in de buik te duwen is kan deze methode niet worden uitgevoerd.

 

Benadering van de breuk van voren

Hierbij wordt de operatie uitgevoerd via een snede nabij de breuk. De uitstulping van het buikvlies (breukzak) wordt opgeheven. De opening of zwakke plek in de buikwand wordt hersteld. Daarbij wordt de buikwand verstevigd door er bij volwassenen een kunststof matje in te hechten. Dit kunststof materiaal is veilig en wordt doorgaans goed door het lichaam geaccepteerd.

 

Topsporters over het HIN

Foto tijdens TransAlpineRun door de Alpen

 

...een liesbreuk hoeft nog geen breuk te betekenen in je sportieve plannen...  

Lees verder...